Reilu vuosi 2016

19.05.2017

Reilun kaupan vuosi 2016 Turun ammattikorkeakoulussa oli täynnä toimintaa. Tapahtumiin osallistuttiin ahkerasti ja niitä järjestettiin itse: esimerkiksi banaani-flashmob jäi keväältä monen mieleen. Reiluja kahvihetkiä pidettiin vuoden aikana sekä Turussa että Salossa.

Maaliskuussa osallistuttiin Lost in Turku -tapahtumaan, jossa opiskelijat kiersivät kampuksilla kansainvälisissä ryhmissä rastitehtäviä suorittaen. Kannatusryhmän Sepänkadun rastilla osallistujat saivat pohtia banaanipukuihin pukeutuneina näkemyksiään Reilusta kaupasta ja siihen liittyvistä teemoista. Tarjolla oli Reilua kahvia, teetä, suklaata ja banaaneja.

Huhtikuinen banaani-flashmob herätti hilpeyttä Lemminkäisenkadun kampuksella banaanilauluineen ja -tansseineen. Opiskelijoille ja henkilökunnalle jaettiin Reilun kaupan banaaneja ja esitteitä, ja tapahtuma kuvattiin kokonaisuudessaan AMK:n Periscopeen.

Huhtikuussa järjestettiin myös kansainvälinen Reilun kaupan tapahtuma yhdessä ICF:n (Innovation Café Forum) kanssa. Tapahtumassa tutustutettiin opiskelijat Reilun kaupan toimintaan ja periaatteisiin sekä keskusteltiin teemoista aiheen ympärillä.

Kevään Reilut kahvihetket järjestettiin Linnankadulla sekä kahdesti Ruiskadulla. Ruiskadun tapahtumissa tehtiin yhteistyötä vastuullista kansainvälistymistä edistävän We Are -hankkeen kanssa: helmikuussa kahvihetki oli osa kampuksen kansainvälisyyspäivää, huhtikuussa mukana oli taideteoksia globaaleista ongelmista sekä Green Living Moment -organisaation edustus.

Lokakuussa ICT:llä järjestettiin Reilun kaupan Reiluttaja-koulutus, jossa opiskelijat ja henkilökunta saivat kuulla reilusta maailmankaupasta, kenkä- ja vaatetuotannon vastuullisuudesta sekä eettisestä kuluttamisesta. Lost in Turku -tapahtumaan osallistuttiin kevään tavoin herätellen ajatuksia ja keskustelua Reilun kaupan teemoista. Syksyn kahvihetket pidettiin Salon kampuksella sekä ICT:llä, jossa mukana oli luonnonmateriaaleista koruja valmistava Lumouskoru.

Turun Ammattikorkeakoulun vuosi Reilun kaupan osalta oli siis kaikin puolin onnistunut. Reilun kaupan periaatteista, toiminnasta ja hyödyistä tiedotettiin opiskelijoille ja henkilökunnalle, ja reipas tapahtumiin osallistuminen toi Reilusti lisää näkyvyyttä.

Teksti: Ilona Seppälä ja Laura Laitinen