We are! -kansainvälisyyspäivää vietettiin 11.11.

16.11.2015

We Are – hankkeen kansainvälisyyspäivä järjestettiin 11.11. keskiviikkona Turun AMK:n Sepänkadulla. Tapahtuman teemana oli antaa opiskelijoille lisätietoa kansainvälisyydestä, vaihto-opiskeluista ja siitä miten kansainvälisyys näkyy yrityselämässä.

kv1

Päivä alkoi auditoriossa Suomen Partiolaisia edustaneen Viljo Mannerjoen luennolla. Hän kertoi esimerkiksi siitä miten kansainvälisyyttä on ollut maailmassa ja sen historiassa aina sekä kansainvälisyydestä nykymaailmassa partiolaisen näkökulmasta.
Seuraavana puhujana toimi informaatioteknologiayhtiö Affecton yritysedustaja Henri Engström. Hän painotti luennollaan erityisesti sitä miten kansainvälisyyttä on kaikkialla ja eteenkään työelämässä sitä ei kannata lähteä pakenemaan. Avoimella mielellä ja kontakteilla mahdollisuudet ovat rajattomat.

kv2

Tästä teemapäivämme jatkui käytäville sijoitettuina ständeinä. Ständejä olivat pitämässä mm. Reilun kaupan kannatustyöryhmä, Green Living Movement, Challenge Turku Goes Green, koulumme kv-koordinaattori ja paljon muita. Opiskelijoita haluttiin aktivoida esimerkiksi piirtämällä isolle lakanalle omia mielipiteitään kansainvälisyydestä. Ständejä tarpeeksi kierrettyään osallistujien oli mahdollista saada itselleen haalarimerkki muistoksi We Are – vastuullinen kansainvälistyminen – päivästä.
Lopuksi kaikki huipentui yhteiseen auditoriossa järjestettyyn luentoon yrittäjyyspäivän kanssa. Paikalla oli Kim Väisänen Blanccosta, joka on tehnyt viime aikoina huomattavia summia voittoa sekä Madventuresin Riku ja Tunna. Rikua ja Tunnaa saapui katsomaan jopa noin 250 ihmistä! He havainnollistivat kansainvälisyyttä ja sen taustoja omilta matkoiltaan hyvin kuvaamiensa videoiden pohjalta. Esitys oli informatiivinen, mutta samalla myös hauska ja mieleen painuva.

kv3

Projektiryhmän kommentteina voidaan yksissä tuumin todeta, että teemapäivä oli onnistunut ja hyvin muistettava. Osallistujat antoivat hyvää palautetta ja tekemistä riitti kaikille. Kansainvälisyys nousi myös esille kommenteissa. Muutamat osallistujat halusivat tällaisia päiviä lisää eli olemme nähtävästi onnistuneet herättämään kansainvälisyyden kipinän opiskelijoissa. Toivotaan, että tämä kipinä syttyy mahdollisimman monella liekiksi.