We are! -jalkapalloturnaus toi yhteen pelaajia monesta kulttuurista

13.10.2015

Lauantaina 10.10. järjestettiin We are! -futisturnaus Pansion Kisapuistossa. Idea turnauksesta lähti liikkeelle AMK:n toimesta ja se järjestettiin yhteisvoimin Suomen Punaisen Ristin, Turun AMK:n Koulu keskellä korttelia -hankkeen ja opiskelijakunta TUO:n We are! – Vastuullinen kansainvälistyminen -hankkeen kanssa. Moni Turun AMK:n vaihto-opiskelija, mm. Tshekistä, Brasiliasta, Saksasta, Hollannista ja Puolasta, oli aktiivisesti mukana järjestelyissä.

Tapahtumalla haluttiin edistää kulttuurien välistä yhteistoimintaa tuomalla yhteen turvapaikanhakijat, kantaväestö ja muut jalkapallosta innostuneet ihmiset yhdessä tekemisen hengessä. Pelaamaan saapui yhteensä noin 80 ihmistä: nelisenkymmentä turvapaikanhakijaa ja saman verran opiskelijoita ja heidän ystäviään. Pelejä pelattiin kahdeksan karsintaottelua ja finaali.

weare_football

Päivä vaikutti ylittävän kaikkien odotukset. Sää oli lokakuisen raikas, mutta aurinkoinen ja kentällä pelattiin tosissaan, silti hyvillä mielin. Kentän laidalla kannustettiin innokkaasti yhteisestä kielestä huolimatta, varsinkin finaalissa, joka päättyi jännittävään rankkarikisaan.

Koulu keskellä korttelia -hankkeessa pyritään lisäämään Pansio-Pernon alueen yhteisöllisyyttä ja siinä tutkitaan koulun roolia ja mahdollisuuksia asuinalueen kehittämisessä.

We are! – Vastuullinen kansainvälistyminen -hankkeessa pyritään tavoittamaan opiskelijoita kehitysyhteistyön teemoilla ja luomaan heille mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen. ”We are” -opiskelijatapahtumien tarkoituksena on olla rentoa yhteistä ajanvietettä, mutta samalla kehitysyhteistyön teemoja käsittelevää ja ajatuksia herättävää.

Pansiossa järjestetty We are! -futisturnaus oli oiva esimerkki siitä, miten hyvällä yhteishengellä saadaan ihmisiä yhteen ja hienoja asioita aikaan.

Turnauksesta voi myös lukea Turun Sanomista

 

Teksti: SIlja Ngobese

Kuva: Katariina Kiviluoto