Reilu kevät 2016

23.05.2016
banaaniflashmob

Taas on yksi lukuvuosi takana ja kesä edessä. Muistellaan kuitenkin vielä hetki mennyttä kevättä Reilun kaupan kannatustyöryhmän kevään tapahtumien merkeissä.

Historian ensimmäinen Lost in Turku -tapahtuma järjestettiin tiistaina 22.3. Tapahtumassa kansainväliset opiskelijaryhmät kiersivät ammattikorkeakoulun kampuksilta toisille suorittaen jokaisella kampuksella erilaisia rastitehtäviä. Reilun kaupan kannatustyöryhmä oli pitämässä rastia Sepänkadun pisteellä. Osallistujien tehtävänä oli reiluihin banaanipukuihin pukeutuneena pohtia Reilua kauppaa ja omia näkemyksiään aiheeseen liittyen. Nämä ajatukset he kirjoittivat liitutaululle, jonka edessä mietteliäät banaanit sitten poseerasivat vielä iloisina kameralle. Ajatustyön jälkeen banaanit saivat nauttia Reilun kaupan kahvia ja teetä suklaan ja banaanien kera, jonka jälkeen sitten suunnistivatkin jo jatkotapahtumaan.

lost-in-turku-3

Torstaina 7.4. kannatustyöryhmä kokoontui Lemminkäisenkadun kampukselle banaaniflashmobin merkeissä. Päälle vedettiin jälleen kerran pirteän keltaiset banaanipuvut ja valmistauduttiin tanssiin, joka esitettiin kampuksen aulassa erinomaisen banaanilaulun säestämänä. Paikalla oli lounasaikaan paljon opiskelijoita, jotka seurasivat tempausta huvittuneina. Tanssin jälkeen jaettiin katselijoille Reiluja banaaneja sekä Reilun kaupan esitteitä. Kok tapahtuma myös kuvattiin alusta loppuun AMK:n Periscopeen, jossa se oli nähtävillä 24 tunnin ajan.

lost-in-turku-2

Torstaina 14.4. kannatustyöryhmä ja ICF järjestivät kansainvälisen Reilun kaupan tapahtuman opiskelijoille. Tapahtumassa käytiin johdanto Reilun kaupan toimintaan ja periaatteisiin, jonka jälkeen aiheesta keskusteltiin rennossa hengessä kahvikupposen ja suklaan äärellä. Oli mielenkiintoista kuulla opiskelijoiden kokemuksia aiheen parista omista kotimaistaan. ICF muodostuu sanoista Innovation Café Forum ja sen järjestämät tapahtumat on suunnattu kaikille kivasta tekemisestä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneille opiskelijoille.

lost-in-turku-1

Reiluja kahvihetkiä järjestettiin kevään mittaan Linnankadulla helmikuussa sekä kahdesti Ruiskadulla, osana kampuksen kansainvälisyyspäivää helmikuussa sekä perinteisen kahvihetken merkeissä huhtikuussa. Ruiskadun tapahtumissa kannatustyöryhmä toimi yhteistyössä vastuullisen kansainvälistymisen We Are-hankkeen kanssa, esimerkiksi huhtikuun kahvihetkessä oli mm. mukana hankkeeseen liittyvän opiskelijaprojektin kautta saatuja taideteoksia globaalien ongelmien teemalla. Myös Green Living Movement oli osana huhtikuun kahvihetkeä.

Nyt Reilut tapahtumat jäävät kesätauolle, mutta toiminta jatkuu taas syksyllä uuden lukuvuoden alkaessa. Syksylle on luvassa ainakin Reiluja kahvihetkiä Saloon ja ICT:lle, toista kertaa järjestettävä Lost in Turku sekä muuta hauskaa. Pysykää kuulolla!

Mikäli haluat syksyllä hypätä mukaan kannatustyöryhmän kelkkaan, voit laittaa sähköpostia minulle osoitteeseen laura.laitinen@turkuamk.fi. Kannatustyöryhmän toimintaan voivat osallistua kaikki Turun ammattikorkeakoululla opiskelevat ja työskentelevät.

Reilua kesää toivottaa,

Laura Laitinen

Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja