Pansio-Pernon Bottulan avajaiset 23.5.

08.06.2015

Yhteisen viljelypalsta Bottulan virallisia avajaisia vietettiin lauantaina 23.5. klo 11-14. Sää suosi, sillä päivä oli poutapilvinen vaikkakin melko tuulinen. Paikalle tuli lähes 80 vierailijaa, tapahtuma vaikutti kiinnostavan erityisesti lapsiperheitä. 4H:n pieni kolmiviikkoinen karitsa oli tuotu paikalle ja se olikin kaikessa suloisuudessaan mielenkiintoinen tuttavuus.

Yhdeksän palstaa tuli varatuksi ja osa palstalaisista kävikin heti tuumasta toimeen istuttamaan siemeniä maahan. Myös karviaispensaita siirrettiin pellon vierestä palstan reunalle, johon istutettiin myös punaherukkaa. Pensaat on hyvä istuttaa reunoille, sillä muuten palstalla saa viljellä vain yksivuotisia kasveja.

Bottulan viljelypalsta on asukkaiden yhteinen tekemisen ja kohtaamisen paikka. Se on saanut myös hienot ulkokalusteet, joille voi levähtää palstatöiden ohella, seurata luontoa ja kätten jälkeä, vaihtaa kuulumisia muiden viljelijöiden kanssa. Kalusteet on tehty vanhoista puistopuista Turun AMK:n muotoiluopiskelijoiden työnä. Bottulan palstoja on vielä muutama jäljellä ja oman palstan ehtii vielä varata 4H:lta.

Kuva: Jonna Heikkilä, Katja Urhonen
Teksti: Silja Ngobese