Palkkaa kansainvälinen osaaja!

20.11.2017

Keskiviikkona 22.11. lanseerattava Vain sisältö ratkaisee -kampanja madaltaa työnantajien kynnystä palkata maahanmuuttajataustainen henkilö tai turvapaikanhakija. Kampanja nostaa esille tietoa esimerkiksi työluvista ja tuista ja pyrkii vaikuttamaan yleiseen ilmapiiriin maahanmuuttajien työllistämisen edistämiseksi. 

RekryExpo 2017 -tapahtumassa Turun messukeskuksessa lanseerattavan kampanjan on tarkoitus hälventää ennakkoluuloja ja nostaa kansainvälisten osaajien tietotaito esille. Hyvällä perehdytyksellä ratkeaa moni ongelma jo ennen niiden syntymistä. Perehdytys ja kannustava työympäristö motivoivat työntekijöitä pitkäaikaiseen työsuhteeseen ja kannustavat itsenäiseen tekemiseen.

– Suomeen muuttaneissa ihmisissä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Ammatillisen osaamisen lisäksi muualta tullut työntekijä tuo mukanaan kansainvälistä osaamista, kielitaitoa ja uusia näkökulmia, Hanna Tarvainen Varsinais-Suomen Yrittäjistä muistuttaa.

Maahanmuuttajan palkkaaminen on vaivatonta. Mikäli maahanmuuttaja asuu pysyvästi Suomessa, palkkaamisessa noudatetaan samoja periaatteita kuin kenen tahansa palkkaamisessa. Lähes kaikkiin oleskelulupiin sisältyy oikeus tehdä töitä Suomessa, ja myös turvapaikanhakijoilla on oikeus työntekoon.

Kampanja on mukana Turun messukeskuksessa RekryExpo 2017 -tapahtumassa keskiviikkona 22.11. Kampanjan pisteellä saa vinkkejä työnhakuun ja pääsee kuvauttamaan itsensä CV:tä varten. Kampanjan puheenvuorossa käsitellään muun muassa verkostoitumista ja työnhaun haasteita. Puheenvuoro pidetään päälavalla klo 16.30.

Mukana kampanjassa ovat Varsinais-Suomen Yrittäjät, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu, Turun AKK, Turun kaupunki, SPR, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus. Organisaatioissa tehdään monenlaista työtä maahanmuuttajien työllistämisen edistämiseksi, ja kampanja kokoaa organisaatioiden viestin yhteen. Kampanja jatkaa vaikuttamistaan vuonna 2018.

Tutustu kampanjan nettisivuihin