Ready, Study, Go Turku!

09.09.2015

We are -hankkeen saatua rahoituspäätös keväällä, oli lukukausi jo lähenemässä loppuaan. Suurin osa keväästä ja kesästä menikin tulevaan lukukauteen valmistautuessa ja uusia tapahtumia suunnitellessa. Turun kauppakorkeakoululla järjestetyn Ready, Study, Go Turku! -messun myötä uuden lukukauden tapahtumat saatiinkin vauhdilla käyntiin ja hankkeelle paljon näkyvyyttä.

WP_20150827_10_34_05_Pro

Yhdessä TUOlaisten, Emmin ja Satun, sekä kahden swazimaalaisen vieraan, Ireenin ja Futhien, kanssa järjestimme pienen kotikansainvälistymiseen ja kehitysyhteistyöhön liittyvän tietokilpailun. Täyttämällä vastauslomakkeen kävijät ansaitsivat itselleen ”we are!”-haalarimerkin ja osallistuivat samalla Reilun kaupan tuotepaketin arvontaan.

WP_20150827_11_52_13_Pro

Ensimmäistä kertaa jaossa ollut haalarimerkki keräsi todella paljon kehuja opiskelijoilta, joidenkin mielestä merkki oli jopa koko tapahtuman hienoin. Ireenin ja Futhien pysäyttäessä jokaisen lähistöllä kulkeneen opiskelijan löysivät kaikki mukanamme olleet 1000 merkkiä uuden omistajan vajaassa neljässä tunnissa. Seuraaviin tapahtumiin haasteeksi jääkin selvitä ilman mahtavien Swazi-vieraidemme panosta.

 

Keräsimme palautetta myös moodpointerin avulla. Kysymyksiksi olimme asettaneet ”Saitko uutta tietoa kehitysyhteistyöstä?” ja ”Oliko termi ’kotikansainvälistyminen’ entuudestaan tuttu?”. 61 vastaajasta 84% koki saaneensa uutta tietoa kehitysyhteistyöstä ja 57 vastaajasta vain 28% tunnisti termin ”kotikansainvälistyminen” entuudestaan.

WP_20150827_10_34_16_Pro

Messuilta jäi kokonaisuudessa erittäin positiivinen fiilis ja opiskelijat tuntuivat olevan aidosti kiinnostuneita projektista ja sen teemoista.

 

Teksti: Jussi-Pekka Piiparinen

Kuvat: Emmi Niiniaho