Vertaista vailla -hanke (ESR, hankekoodi: S20856) tukee maahanmuuttajien yrittäjyyttä, nopeuttaa työhön tai ammattiin johtavaan koulutukseen pääsyä sekä edistää kaksisuuntaista kotoutumista järjestämällä tilaisuuksia yrittäjien ja kotoutuvien maahanmuuttajien kohtaamiselle.

Hanke käynnistettiin tammikuun alussa 2017 ja se päättyy toukokuussa 2019. Turun ammattikorkeakoulu vastaa Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman hankkeen toteutuksesta yhdessä kumppaniorganisaatioidensa Turun yliopiston Brahea-keskuksen ja Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa.

Hankkeen aikana järjestetään erilaisten verkostoitumistilaisuuksien lisäksi neljä intensiivikurssia kotoutumiskoulutuksen päättäneille työttömille maahanmuuttajille. Intensiivikurssin jälkeen on mahdollisuus neljän kuukauden ajan osallistua ohjaustapaamisiin, jotka toteutetaan kouluttajien ja yritysmaailmasta tulevien mentorien kanssa. Hankkeen yhtenä päätavoitteena onkin kannustaa maahanmuuttajia yrittäjyyteen ja jopa toiminnassa olevan yrityksen jatkamiseen entisen omistajan toimiessa aloittavan yrittäjän tukena.

Kurssin osallistujien tukiverkostoon kuuluvat kouluttajien lisäksi muun muassa eri alojen tutkinto-opiskelijat, yrityskummit ja maahanmuuttajataustaiset vertaisohjaajat, jotka saavat hankkeessa perehdytyskoulutuksen tehtäväänsä.

Vertaisryhmissä käsitellään työelämään liittyvien asioiden lisäksi maahanmuuton aiheuttamia elämänmuutoksia ja pohditaan keinoja niistä selviytymiseen.

Neljäs intensiivikurssi järjestetään 3. – 30.10.2018

Hae syksyn kurssille 14.9. mennessä täällä.

Intensiivikurssi

  • vahvistaa osallistujien työelämäverkostoja
  • kohentaa osallistujien työnhakutaitoja ja selkiyttää urapolkuja
  • kehittää osallistujien suomen kielen taitoa ja valmiuksia itsenäiseen kielenopiskeluun
  • tukee osallistujia oman alan koulutukseen hakeutumisessa
  • innostaa osallistujia toteuttamaan suunnitelmansa omasta yrityksestä
  • parantaa osallistujien valmiuksia hyödyntää olemassa olevia palveluita.

Hanna Kirjavainen
Projektipäällikkö
Turun ammattikorkeakoulu
0403550127
Jonna Heikkilä
Projektipäällikkö
Turun ammattikorkeakoulu
0449072069

Vertaista vailla -hankkeen blogissa tuodaan esille maahanmuuttajien työllistymiseen ja yrittäjyyteen teemoja sekä konkreettisia kokemuksia hankkeen varrelta. Kirjoittajina toimivat sekä hankkeen asiantuntijat, maahanmuuttajat että hankkeessa mukana olevat opiskelijat.

Osallistu keskusteluun Twitterissä!

Ajankohtaisia uutisia

Opiskelijoiden avulla potkua maahanmuuttajien työllistämiseen

Miten saadaan maahanmuuttajataustaisten henkilöiden ja turvapaikanhakijoiden osaaminen fiksusti käyttöön? Haasteeseen tarttui joukko Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoita, jotka lähtivät......

Lue lisää

Vauhtia työnhakuun! Työpajat 17.5., 31.5. ja 7.6.

Vertaista vailla -hanke järjestää kesän kynnyksellä kolme työpajapäivää, joissa harjoitellan erilaisia työelämään ja työnhakuun liittyviä taitoja. Työpajat on tarkoitettu......

Lue lisää

Vertaista vailla -uutiskirje 2/2018

Vertaista vailla -hankkeen toinen uutiskirje on ilmestynyt. Tällä kertaa sisällöstä on vastannut Vain sisältö ratkaisee -kampanjan verkosto. Tutustu uutiskirjeeseen täällä....

Lue lisää
Lataa lisää