Kotikansainvälistyminen

Kotikansainvälistymisen käsitteellä tarkoitetaan yksinkertaisesti ilmaistuna kansainvälistymistä omassa kotimaassa. Aina ei tarvitse lähteä toiselle puolelle maapalloa kerätäkseen kansainvälistä kokemusta ja osaamista, vaan näiden taitojen kartuttaminen ja vieraisiin kulttuureihin tutustuminen onnistuu helposti vaikka omassa kotikaupungissa. We Are! -hanke myös luo opiskelijoille kotikansainvälistymismahdollisuuksia erilaisten tapahtumien ja opintojaksokytkentöjen kautta.

Esimerkkejä kotikansainvälistystaitojen keräämisestä:

  • Vieraiden kielten opiskelu
  • Vieraskieliset kurssit
  • Vaihto-opiskelijoiden tuutorointi
  • Kansainväliset opiskelijatapahtumat
  • Ulkomaalaiset ystävät ja tuttavat
  • Työ/vapaaehtoistyö
  • Erilaiset harrastukset

Turun ammattikorkeakoulussa kotikansainvälistymiseen on olemassa monia väyliä, joita tarjoavat AMK:n lisäksi opiskelijakunta TUO sekä eri yhdistykset.

Kv-tuutorointi

Kv-tuutoroinnin kautta saat uusia kavereita vaihto-opiskelijoistamme, laajennat verkostojasi ulkomaille sekä opit eri kulttuureista. Lisäksi saat vielä 3 opintopistettä. Kv-tuutorin tehtävänä on auttaa vaihto-opiskelijaa sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja opiskelijan arkeen. Lisätietoa: exchange.students@turkuamk.fi

Get Finternational -kurssi

Tällä vapaasti valittavalla kurssilla opit toimimaan muiden kulttuurien edustajien kanssa ja saat uudenlaisen näkökulman omaan kulttuuriisi. Kurssilla kerätään kahdeksan merkintää esimerkiksi osallistumalla erilaisiin monikulttuurisiin tapahtumiin, toimimalla kv-tuutorina tai vaikkapa apuopettajana vaihto-opiskelijoiden suomen kielen kurssilla. Kurssista saa 3 op. Lisätietoa: getfin@turkuamk.fi 

ICF (Innovation Café Forum)

ICF järjestää vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten keilailua, kiipeilyä, lautapeli-iltoja, leffa-iltoja jne. kansainvälisessä porukassa. Tapahtumat ovat aina alkoholittomia ja pyritään järjestämään mahdollisimman pienellä osallistumismaksulla tai ilmaiseksi, jotta kaikkien olisi niihin helppo osallistua. Tapahtumat toimivat väylänä tutustua vaihtareihin rennossa ilmapiirissä. Hyvänä esimerkkinä ICF-tapahtumasta toimii syksyn 2015 Get Global, josta voit lukea täältä. ICF:n postituslistalle liittymällä pysyt kärryillä tulevista tapahtumista! Liity laittamalla sähköpostia osoitteeseen icf@turkuamk.fi.

ESN-IAC

ESN-IAC on voittoa tavoittelematon järjestö, joka kuuluu Erasmus Student Networkiin. Se järjestää tapahtumia ja aktiviteetteja kansainvälismielisille opiskelijoille. ESN-IACin tavoite on luoda yhteys vaihto-opiskelijoiden ja paikallisten opiskelijoiden välille. ESN-IAC toimii Turun ammattikorkeakoulussa ja tekee myös yhteistyötä muiden Turun ESN järjestöjen kanssa.
ESN-IAC järjestää erilaisia tapahtumia ympäri lukuvuoden. Esimerkkejä näistä tapahtumista ovat Hang Around Monday joka toinen maanantai, Loose(tues)day, Lapin matka ja Survival viikonloppu joka vuosi, keilausta, lasersotaa ja boulderingia, elokuvailtoja ja patikointiretki Ruissaloon. Lisätietoa: www.esn-iac.fi

Kielten opiskelu

Korkeakoulu-opinnoissa on sekä pakollisia, että valinnaisia kieliopintoja. Kielitaitoasi kehittämällä luot itsellesi paremmat mahdollisuudet työelämässä, sekä pärjäät matkustaessakin helpommalla. Lisätietoja valinnaisista kieliopinnoista löydät Messistä (Opiskelu – Opiskelu ammattikorkeakoulussa – Opiskelumahdollisuudet ja HOPS – Vapaasti valittavat kieliopinnot)!

Kansainvälinen ystävätoiminta

Kansainvälinen ystävätoiminta yhdistää Turun korkeakoulujen kansainvälismieliset opiskelijat, sekä henkilökunnan jäsenet. Ohjelma järjestää yhteisen aloituksen, jossa voi tutustua uuteen ”kansainväliseen ystäväänsä”, jonka jälkeen voitte itse valita, mitä haluatte tehdä. Uuden ystävä voi viedä vaikka luistelemaan tai opettaa leipomaan korvapuusteja. Ohjelmaan voi hakea syyskuun alussa sekä tammikuussa. Lisätietoa: friendship.programme@turkuamk.fi, responsible-tuas.turkuamk/kansainvalistykotonasi

TUOn tapahtumat: Kulttuurilajikokeilut ja TurkuGether

Opiskelijakunta TUO järjestää lukuvuoden aikana useamman ”kulttuurilajikokeilun”, joissa saatetaan käydä opastetulla kierroksella museossa, kuuntelemassa filharmonista orkesteria tai vaikkapa kasvitieteellisessä puutarhassa. Opastukset järjestetään englanniksi, jolloin mukaan voivat lähteä niin ulkomaiset opiskelijat, kuin suomalaiset opiskelijatkin, jotka haluavat päästä vaikka testaamaan englannin kielen taitojaan tai vain nauttimaan kansainvälisestä seurasta.
TurkuGether järjestetään pari kertaa vuodessa ja tapahtuman tarkoituksena on olla monikulttuurinen tapahtuma, johon sekä suomalaiset, että ulkomaalaiset opiskelijat voivat osallistua. Lisätietoa kulttuurilajikokeiluista sekä TUrkuGetheristä saat seuraamalla opiskelijakunta TUOta Facebookissa https://www.facebook.com/opiskelijakunta!

TUO-tiimi (mahdollisuus järjestää kv-tapahtumia)

Opiskelijakunta TUOn ahkerat vapaaehtoiset muodostavat TUO-tiimin, jonka jäseninä on opiskelijoita monista eri koulutusaloista. Tiimiläisiä yhdistää halu järjestää erilaisia tapahtumia – niin bileitä kuin alkoholittomia kulttuuririentoja ja kaikkea siltä väliltä. TUO-tiimi siis auttaa opiskelijakunnan vakiintuneiden tapahtumien järjestämisessä, jonka lisäksi he voivat omien mielenkiintojensa perusteella ideoida uusia tapahtumia, eli vaikka jotain kotikansainvälistymiseen liittyvää!
Helpointa TUO-tiimin kelkkaan on hypätä vuoden vaihteessa, jolloin järjestetään TUOn perehdytyksiä, mutta mukaan voi lähteä myös kesken vuottakin laittamalla sähköpostia tuo@opiskelijakunta.net!

Challenge Turku Goes Green 24h

Challenge Turku Goes Green 24h -leirillä opiskelijat muodostavat monialaisen ja kansainvälisen 4-5 hengen työryhmän 24 tunniksi ja kehittävät ratkaisun saamaansa toimeksiantoon, joka myös esitetään lopuksi tuomaristolle. Leirille voi ilmoittautua mukaan kilpailuun (1 op) tai tuutoriksi (2 op). Leiri järjestetään aina syyslokukaudella. Lisätietoa egreennet@turkuamk.fi