Startup Refugeesin ja Baana-hankkeen ensimmäinen rekrytilaisuus oli menestys

11.04.2018

Startup Refugeesin ensimmäinen rekrytilaisuus maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille tehtiin yhteistyössä Baana-hankkeen kanssa. Tilaisuus oli Logomossa 29. huhtikuuta ja kyseessä oli räätälöity rekrytointi kotisiivousyritykselle, joka oli hiljattain laajentanut toimintansa Turkuun. Saimme yritykseltä toimeksiannon, tärkeimpänä tietona että avoimia paikkoja oli kymmenen kappaletta. Logomoon saapui yhteensä 28 työnhakijaa ja tiiviin info- ja haastattelupäivän päätteeksi siivousyritys palkkasi kahdeksan uutta tekijää! Heistä puolet oli turvapaikanhakijoita. Tätä kirjoitettaessa kahden puuttuvan haku on aktiivisesti käynnissä ja täysi kymppi saadaan toivottavasti pian kokoon.

Se että työpaikat ja työntekijät kohtaavat on – kuten kaikki tietävät – usein haastavaa ja pahimmillaan erittäin vaikeaa, mutta parhaimmillaan helppoa ja resursseja säästävää. Tarvitaan “vain” avoimia paikkoja, hyviä tekijöitä ja tahoja jotka hoitavat sen kohtauttamisen. Ja tästä juuri Startup Refugeesissa on kysymys: me tuomme eri osapuolet yhteen, koulutamme ja tuemme sekä autamme erilaisten turvapaikanhakijoiden asioiden hoitamisessa. Esimerkkeinä autamme vero- ja Moni-korttien hankkimisessa, asioimme Migrin kanssa työnantajan puolesta, autamme erilaisten lupien ja passien (kuten hygienia- ja työturvallisuuspassit) kanssa ja koulutamme kaikki meidän kauttamme valitut työntekijät suomalaisen työelämän piirteisiin ja kulttuuriin. Me olemme myös tukena ja apuna milloin tahansa työn jo alettua.

Jos siis työnantajana mietit maahanmuuttajan tai turvapaikanhakijan palkkaamista, mutta epäröit koska koet asian liian haastavaksi mistä tahansa syystä, ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää!

Kimmo Laine, Aluepäällikkö, Startup Refugees, Turku. Puh. 0449740420, eposti kimmo@startuprefugees.com.