Reilun syksyn satoa

09.12.2016

Reilun kaupan kannatustyöryhmä siirtyy pikkuhiljaa joululomalle. Kulunut syksy on ollut osaltamme oikein onnistunut. Turun ammattikorkeakoululle myönnettiin tänä vuonna jälleen kerran reilun korkeakoulun arvonimi, nyt jo neljättä kertaa peräkkäin. Ensimmäisen kerran arvonimi saatiin vuonna 2013 ja tämän jälkeen se on saatu vuosittain jatkuvan parantamisen ansiosta.

Kuva: Laura Laitinen
Kuva: Laura Laitinen

Palataan hetkeksi vielä kuluneen syksyn tapahtumiin. Lokakuun ensimmäisenä päivänä ICT-talolla järjestettiin Reilun kaupan toimesta Reiluttaja-koulutus, jossa kuultiin muun muassa reilusta maailmankaupasta, kenkä- ja vaatetuotannon vastuullisuudesta sekä eettisestä kuluttamisesta. Koulutuspäivä oli avoin niin Turun reilujen korkeakoulujen opiskelijoille kuin henkilökunnallekin.

Lokakuun alussa kannatustyöryhmä vuorostaan osallistui rastinpitäjänä vastuullisen kansainvälistymisen We Are! -hankkeen Lost in Turku -tapahtumaan. Tapahtumassa kansainväliset opiskelijaryhmät kiersivät AMK:n kampuksilla suorittaen jokaisella kampuksella erilaisia rasteja. Kannatustyöryhmän rastitehtävä oli jälleen kerran ajattelua vaativa. Osallistujat saivat pukeutua reiluiksi banaaneiksi ja banaanipuvuissaan sitten pohdiskella, mitä reilu kauppa heille merkitsee ja mitä se heidän mielestään tarkoittaa. Kuten keväänkin vastaavassa tapahtumassa, tälläkin kertaa aihe herätti mielenkiintoista keskustelua opiskelijoiden kanssa.

 

Kuva: Laura Laitinen
Kuva: Laura Laitinen

Kahvihetkiä pidettiin syksyllä Salon kampuksella sekä ICT-talolla. ICT-talon kahvihetkellä mukana oli myös kauniita koruja valmistava Lumouskoru.

Itse väistyn puheenjohtajan paikalta alkuvuodesta, mutta jään innolla seuraamaan, mitä kannatustyöryhmän kevät tuo tullessaan. Keväällä kannatustyöryhmään voit törmätä ainakin Ruiskadun, Sepänkadun ja Linnankadun kahvihetkillä sekä perinteeksi muodostuneen BanaaniFlashmobin parissa. Muista käydä kevään tapahtumissa myös nappaamassa uusi #FairTUAS-haalarimerkkimme!

 

Reilua joulunaikaa toivottaa,
Laura Laitinen
Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja
Energia- ja ympäristötekniikan 3.vuoden opiskelija