Minimalistinen maaliskuu tulee - oletko valmis?

16.02.2017

 

Maaliskuussa se alkaa! Reilun kaupan kannatustyöryhmä haastaa koko Turun AMK:n väen mukaan Minimalistiseen maaliskuuhun. 31 päivää puhdistautumista ja poistoja kevättä silmällä pitäen. Itselle turhat esineet voivat tuottaa iloa tai olla tarpeellisia toiselle. Lähtemällä mukaan haasteeseen voit laittaa hyvän kiertoon, pistää turhaa ja käyttökelvotonta uusiokäyttöön ja hankkia riisutummalla kodilla runsaammin aikaa nauttia kevätauringosta. Houkuttelevaa, eikö totta? 🙂

Pelin idea on yksinkertainen. Maaliskuun ensimmäisenä poistetaan kotoa yksi tavara, seuraavana kaksi, kolmantena kolme ja niin edelleen. Kuun lopussa koti on noin viittäsataa tavaraa kevyempi. Maaliskuussa osoitetaan ovea tarkalleen 496 esineelle.

Jos epäilet, ettei kodistasi löydy liki viittäsataa poistettavaa tavaraa, suosittelen miettimään asiaa uudelleen 🙂  Parittomista pakastepurkeista, kulahtaneista mainoskynistä ja laatikon pohjille pyörimään jääneistä esitteistä kertyy yleensä jo monen päivän, ellei jopa viikkojen poistot. Jos taas olet onnistunut välttämään vastaavan ”sälän” kertymistä kotiisi, loistavaa!

Tarkennan, ettei tarkoituksena ole luopua rakkaimmista lempiesineistäsi, eikä muutenkaan sellaisista, joista on sinulle edelleen iloa vaikkapa esineen kauneuden tai käyttökelpoisuuden takia. Tavoitteena on keventää kotia sinulle turhasta tavarasta. Sinulle turha saattaa hyvinkin olla toiselle tarpeellista.

Kokemuksia tammikuisesta ystäväpiirini minimalistihaasteesta voit lukea aiemmasta blogikirjoituksestani.

Tule mukaan!

Yhteinen matkamme starttaa maaliskuun ensimmäisenä. Turun AMK:n Yammeriin on perustettu ryhmä, jossa osallistujat voivat vaihtaa kokemuksiaan kuukauden aikana. Tule mukaan!

Peliä voi pelata omien aikataulujensa ja jaksamisensa mukaan. Itselleni on sopinut päivittäisiä poistoja paremmin se, että olen kerännyt edelleen käyttökelpoista poistettavaa isoon pahvilaatikkoon ja laatikosta ne ovat sitten aikanaan jatkaneet matkaansa muualle.

Olen tehnyt useamman päivän poistoja kerralla viikonloppuisin ja kirjannut kokonaismäärän exceliin. Jokainen löytää varmasti oman tapansa pelata! 🙂

Tavarat kiertoon

Messi-kirppis Turun AMKin intranetissä

SPR Kontti-tavaratalot

Hope ry Turku

Roskalava Turku-ryhmä Facebookissa

Ekotori

Poistotekstiilihanke

Sano ”Minimalissimo!”  ja katso, mihin matka sinut vie. Saatat yllättyä! : ) 

 

Mukavaa hiihtolomaa toivottaen,

 

Kirsi-Maria Castrén-Harju

Viestintäsuunnittelija

Reilun kaupan kannatustyöryhmän jäsen