Ensimmäiset viikot Afrikassa

22.09.2017

Hei!

Viimeiset pari viikkoa ollut aikamoista menoa. Päivät ovat olleet laidasta laitaan välillä erittäin kylmiä ja välillä lämpö on noussut jopa 28 asteeseen. Täällä sataa myös aika paljon ja aika usein. Sähkökatkoja on kerennyt olemaan varmasti ainakin 6, joista pisin kesti noin 24h. Eilen oli lähellä vesiputki oli haljennut ja nyt ollaan oltu ilman vettä noin 18h. Täällä tulee kyllä erittäin selväksi, ettei mikään ole itsestäänselvyys varsinkaan vesi tai sähkö. Onneksi oltiin ostettu kämppään jo valmiiksi monen litran pullollinen vettä ja putki pitäisi olla pian korjattu.

Paljon on tullut myös tehtyä muun muassa kävelty viereisen vuoren päälle, kierretty ympäri kaupunkia, juhlittu meidän guesthousen omistajan syntymäpäiviä ja käyty tutustumassa paikallisiin kirkkomenoihin. Oli kyllä erikoisin kirkossa käynti tähän mennessä. Jouduttiin siis kirkkokansan edessä kertomaan ensin jotakin Suomesta, ja sen jälkeen laulamaan Maamme-laulu. Ei ihan oltu valmistauduttu sellaiseen. Olemme myös ottaneet ihan rennosti, uitu uima-altaassa, otettu aurinkoa ja nukuttu paljon. Täällä tulee pimeää jo klo 18 ja valoisaa aamulla klo 7. Ostettiin myös koko porukan kanssa kuntosalikortit läheiselle salille ja pari kertaa olen siellä käynytkin jo.

Tällä viikolla mulla alkoi työharjoittelu. Paikka on samantyylinen kuin Gigantti, mutta Afrikan versio. Paikassa myydään paljon tietokoneita, tulostimia ja paljon muuta elektroniikka-vehkeitä ja niihin varaosia. Kiire siellä ei ole mihinkään. Ehdin muutaman päivän olla töissä, kun flunssa iski päälle. Nyt olen pari päivää huilannut meidän kämpässä juonut teetä ja syönyt vitamiineja ja huomenna olen varmasti jo työkunnossa.

Paikalliset on täällä tosi mukavia ja erittäin juttelevia. Suomalaisena en ole ihan tottunut tervehtimään ja kysymään joka toisen ohikulkijan kuulumisia, mutta kyllä siihen vähitellen tottuu.

Viikonloppuna on tarkoitus mennä Sibeberock nimiselle “kivelle”, kuulemma maailman toiseksi suurin kivi ja sinne kiipeäminen kestää ainakin 4 tuntia. Ensi viikolla maanantaina on vuorossa Reed Dance eli tanssi, jossa tanssivat kymmenettuhannet naimattomat naiset/tytöt ja josta Swazimaan kuningas valitsee sitten viidennentoista vaimonsa. Keskiviikkona on Smhlolo Day eli maan itsenäisyyspäivä. Vapaapäiviä on siis tiedossa.

Alla vielä linkki, missä tarkemmin, millainen tanssi kyseessä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Umhlanga

Kovin paljoa en ole kuvia ottanut, mutta tässä muutama otos vuorelle kiipeämisestä ja meidän Swaziporukasta.

Mitä sinne Suomeen kuuluu?

Terveiset Afrikasta
Hertta

 

Lue Hertan blogia

Teksti ja kuvat: Hertta Herpiö